WW-uitkering aanvragen

Informatie of direct aanvragen WW-uitkering

ww aanvragen en ww-uitkering aanvragen 2016 ww 2017Ik wil een WW-uitkering aanvragen, maar hoe vraag ik een WW-uitkering aan? Een WW-uitkering aanvragen doet u bij het UWV. Hiervoor gebruikt u niet de algemene site www.UWV.nl maar surft u naar de site www.werk.nl.  De werkelijke aanvraag van een WW-uitkering bestaat eigenlijk 2 fases. U dient zich als werkzoekende aan de melden bij het UWV, pas als u hier staat ingeschreven kunt u de aanvraag voor een WW-uitkering zelf voltooien. Digid is noodzakelijk voor zowel het aanmelden als werkzoekende als voor de WW-aanvraag zelf. Heeft u nog geen Digid of bent u uw inloggegevens kwijt of vergeten klik dan hier: www.DigiD.nl. WW aanvragen zonder geldige Digid is niet mogelijk.

Fase één: Binnen 2 dagen na uw laatste werkdag dient u zich in te schrijven bij het UWV. Dit kunt u ook al eerder doen. In de praktijk blijkt immers dat de meeste mensen ruim van tevoren de werkloosheid zien aankomen. (dit in verbrand met opzegtermijn). Wij adviseren u ook om van deze tijd gebruik te maken om de aanmelding als werkzoekende vast te voltooien. Dit voorkomt dat uw WW-aanvraag onnodige vertraging oploopt.

klik hier voor aanbod thuiswerk/vacatures

Hoe kan ik direct een WW-uitkering aanvragen?

Fase twee: Binnen (uiterlijk) 1 week na uw laatste werkdag dient u de WW-aanvraag te hebben ingediend bij UWV. U kunt eventueel ook al eerder een WW-uitkering aanvragen. Op z’n vroegst kunt u een WW-uitkering aanvragen vanaf 1 maand voor uw laatste werkdag. De aanvraag een WW-uitkering kunt u doen via het digitale formulier op de site van UWV. U logt in op het formulier met DigiD. Na uw WW-aanvraag ontvangt u binnen 48 uur een e-mail met een bevestiging van uw aanvraag voor een WW-uitkering. Ook hier adviseren wij u zo spoedig mogelijk actie te ondernemen. 

Zie ook onderstaande filmpje waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe u een WW-uitkering kunt aanvragen.

Uitleg WW-uitkering aanvragen

   .

Naast helpen en adviseren met de aanvraag van een WW-uitkering willen wij u ook graag helpen met opleiding, het starten van een eigen bedrijf of helpen en ondersteunen bij het vinden van werk dat past bij uw huidige levensfase. (bijvoorbeeld: ouders met kinderen of ouderen kiezen tegenwoordig steeds vaker voor thuiswerk).

 

                                    Lees verder op de site voor meer informatie over WW-uikkering.

Home Overheid-uitkering.nl                  Home UWV.nl

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..right”]………….

 

Reacties zijn uitgeschakeld.