WW-uitkering aanvragen

Informatie of direct aanvragen WW-uitkering

ww aanvragen en ww-uitkering aanvragen 2016 ww 2017Ik wil een WW-uitkering aanvragen, maar hoe vraag ik een WW-uitkering aan? Een WW-uitkering aanvragen doet u bij het UWV. Hiervoor gebruikt u niet de algemene site www.UWV.nl maar surft u naar de site www.werk.nl.  De werkelijke aanvraag van een WW-uitkering bestaat eigenlijk 2 fases. U dient zich als werkzoekende aan de melden bij het UWV, pas als u hier staat ingeschreven kunt u de aanvraag voor een WW-uitkering zelf voltooien. Digid is noodzakelijk voor zowel het aanmelden als werkzoekende als voor de WW-aanvraag zelf. Heeft u nog geen Digid of bent u uw inloggegevens kwijt of vergeten klik dan hier: www.DigiD.nl. WW aanvragen zonder geldige Digid is niet mogelijk.

Fase één: Binnen 2 dagen na uw laatste werkdag dient u zich in te schrijven bij het UWV. Dit kunt u ook al eerder doen. In de praktijk blijkt immers dat de meeste mensen ruim van tevoren de werkloosheid zien aankomen. (dit in verbrand met opzegtermijn). Wij adviseren u ook om van deze tijd gebruik te maken om de aanmelding als werkzoekende vast te voltooien. Dit voorkomt dat uw WW-aanvraag onnodige vertraging oploopt.

klik hier voor aanbod thuiswerk/vacatures

Hoe kan ik direct een WW-uitkering aanvragen?

Fase twee: Binnen (uiterlijk) 1 week na uw laatste werkdag dient u de WW-aanvraag te hebben ingediend bij UWV. U kunt eventueel ook al eerder een WW-uitkering aanvragen. Op z’n vroegst kunt u een WW-uitkering aanvragen vanaf 1 maand voor uw laatste werkdag. De aanvraag een WW-uitkering kunt u doen via het digitale formulier op de site van UWV. U logt in op het formulier met DigiD. Na uw WW-aanvraag ontvangt u binnen 48 uur een e-mail met een bevestiging van uw aanvraag voor een WW-uitkering. Ook hier adviseren wij u zo spoedig mogelijk actie te ondernemen. 

Zie ook onderstaande filmpje waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe u een WW-uitkering kunt aanvragen.

Uitleg WW-uitkering aanvragen

   .

Naast helpen en adviseren met de aanvraag van een WW-uitkering willen wij u ook graag helpen met opleiding, het starten van een eigen bedrijf of helpen en ondersteunen bij het vinden van werk dat past bij uw huidige levensfase. (bijvoorbeeld: ouders met kinderen of ouderen kiezen tegenwoordig steeds vaker voor thuiswerk).

WW aanvragen na 1 juli 2015: Veel veranderingen

Voor nieuwe WW aanvragen is er heel wat verandert per 1 juli 2015 en per 1 januari 2016. De aanvraag WW-uitkering blijft grotendeels ongewijzigd. Maar vooral de duur wordt beperkt. Ook is er een grote verandering in de wijze waarop inkomsten gemeld moeten worden bij het UWV. Waar in de oude situatie alleen melding moest worden gedaan bij extra inkomsten (naast de WW-uitkering) dient per 1 juli 2015 iedere ontvanger van een WW-uitkering maandelijks achteraf te melden wat zijn of haar inkomsten waren. Al is dat in de meeste gevallen een nihil opgave. Let op dat u niet vergeet deze toch in te dienen bij UWV, u loopt kan gekort te worden op uw uitkering als u niet aan deze eis voldoet. U dient tegenwoordig maandelijks uw inkomstenformulier in te vullen om uw recht op WW niet in gevaar te brengen.

                                    Lees verder op de site voor meer informatie over WW-uikkering.

Home Overheid-uitkering.nl                  Home UWV.nl

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..right”]………….

 

Reacties zijn uitgeschakeld.