Betaaldatum Bijstandsuitkering / WWB Maastricht

betaaldatum bijstandsuitkering maastricht, aanvragen WWB maastricht, betaaldatum vakantiegeld maastrichtBetaalschema bijstandsuitkering Maastricht 2020

Voor de betaling van uw bijstandsuitkering in de gemeente Maastricht zie onderstaande schema betaaldatum bijstandsuitkering Maastricht.

De betaaldata van de bijstandsuitkering in de gemeente Maastricht 2020 zijn helaas door de gemeente niet doorgegeven aan Overheid-uitkering. We hopen in goed overleg met de gemeente Maastricht dit z.s.m. alsnog te kunnen aanvullen voor 2020. Ook de betaaldatum van het vakantiegeld in Maastricht hopen we zo spoedig mogelijk te kunnen publiceren.

Voor alle andere informatie over uw bijstandsuitkering / WWB zoals aanvragen, voorwaarden, vermogenstoets, hoogte  bijstandsuitkering en tips of advies: klik hier.

Aanvragen van bijstandsuitkering / WWB

Aanvragen van Bijstand of WWB Maastricht? Voor de aanvraag bijstandsuitkering in de gemeente Maastricht adviseren wij u eerst om goed de algemene voorwaarden te lezen die landelijk van toepassing zijn voor de aanvraag van een Bijstandsuitkering / WWB in Maastricht. Vervolgens kunt u zelf bij de gemeente Maastricht de bijstand aanvragen. Klik hier voor de uitleg.

Voorschot op uw uitkering van gemeente of geldlening? 

Ben ik wel verplicht om werk te zoeken als ik een bijstandsuitkering heb?

Als u een bijstandsuitkering ontvangt van de gemeente Maastricht heeft u altijd ook een sollicitatieplicht. Dit betekent dat u verplicht bent om te solliciteren om uw rechten op de uitkering te behouden.  Dit houdt in dat u ook verplicht bent om te solliciteren naar banen die niet helemaal aansluiten op uw opleiding of bij uw werkervaring.

Er bestaat de mogelijkheid om ontheffing aan te vragen voor de sollicitatieplicht. Dit betekent dat u tijdelijk geen werk hoeft te zoeken en toch uw uitkering kunt behouden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk voor alleenstaande ouders met een kind jonger tot maximaal 5 jaar oud. U gaat u dan een opleiding volgen in plaats van solliciteren. Alleenstaande ouders met minimaal een havo-, vwo- of mbo-2 diploma hebben de keuze tussen scholing of stage. Alleenstaande ouders die een lagere opleiding hebben gehad wordt de mogelijkheid geboden om alsnog een havo-, vwo-, of mbo-2 diploma te halen. De regeling geldt voor een periode van maximaal 5 jaar of tot het jongste kind 5 jaar is geworden.

bron betaaldatum bijstandsuitkering Maastricht: Sociale Zaken Maastricht Heuvelland

Home

Reacties zijn uitgeschakeld.